3 vanliga fallgropar bland elever – Handelsstudenten Jessika tipsar!

3 vanliga fallgropar bland elever – Handelsstudenten Jessika tipsar!
08/03/2019 lmg

Jessika började jobba på Studybuddy i samband med att hon 2017 påbörjade studierna vid Handelshögskolan i Stockholm. En kompis på Östra Reals gymnasium jobbade som studybuddy redan under gymnasietiden och övertalade till sist Jessika att göra detsamma. Jobbet passade Jessika som handen i handsken då Jessikas bredd kom väl till pass. Hon har undervisat elever i mellanstadiet, högstadiet och på gymnasiet och ämnena har varierat. Genomgående har dock feedbacken från elever och familjer varit enastående, oavsett ämne, nivå och ålder. 

Läxhjälp.com frågar Jessika om de vanligaste fallgroparna/ studiemisstagen bland elever:

”Många elever når inte sin fulla studiepotential och det finns ett par misstag som är återkommande, oavsett var i betygsskalan eleven befinner sig. Misstag som enkelt går att åtgärda med rätt sorts verktyg och motivation, exempelvis från en några år äldre mentor och studiekamrat”

Misstag 1 – dålig struktur

När högen med läxor växer är det svårt att veta var man ska börja. Vågen som sköljer över känns ibland överväldigande och en dålig struktur kan ofta vara anledningen till att läxorna aldrig påbörjas.

Misstag 2 – ingen motivation

Utan mål i ämnet och att bara göra läxorna för att ha något att lämna in till läraren kan ställa till det i många fall. Genom att förstå samband och hitta motivation kan både betyg och intresse i ämnet öka – vilket underlättar för framtida studier.

Misstag 3 – lågt självförtroende

När den negativa spiralen är igång är det lätt att självförtroendet brister, vilket gör det svårt att komma framåt. Att ha någon som stöttar när det känns tufft och berömmer när det känns lättare, samt uppmärksammar framsteg, är för många elever guld värt för att få tillbaka tron på sig själva.

Studybuddy hjälper varje år hundratals elever med allt från motivation och studieteknik till att klara gymnasiets svåraste mattekurs. På hemsidan kan du bläddra bland nästan 1000 potentiella studybuddies, däribland Jessika.

Klicka här för att välja den studybuddy som passar dig bäst!

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag