5 tips som effektiviserar dina studier – KTH-studenten Katja tipsar!

5 tips som effektiviserar dina studier – KTH-studenten Katja tipsar!
8 mars, 2019 lmg

Katja är en av många studiecoacher på My Academy som pluggar på KTH vid sidan av sitt arbete med läxhjälp. Katja läser energi och miljö och undervisar för närvarande i NO åk 9 och matte 3b, men oavsett vilket ämne det gäller kan alla elever vinna mycket på att effektivisera sina studier.

Läxhjälp.com intervjuade Katja under sportlovet 2019:

”Att plugga effektivt kan kännas lättare sagt än gjort, men med rätt knep sparar du inte bara tid utan kommer även märka att tiden du faktiskt lägger ned dessutom resulterar i mer kvalitativt plugg”

5 tips som effektivisera dina studier:

1. Ta bort alla distraktioner

För att plugga effektivt krävs det att du har fullt fokus. Se därför till att du sitter i en miljö som funkar för just dig, där du inte distraheras av annat. Känner du att det är svårt att hålla dig borta från telefonen, försök lägga ifrån dig den medan du pluggar. En behöver faktiskt inte vara tillgänglig 24/7!

2. Sätt upp konkreta mål

Här kan det handla om både kort- och långsiktiga mål. Var så konkret som möjligt med vad du vill uppnå med studierna, så blir det också betydligt lättare att se allt du lyckats uppnå. Det ger en alltid lite extra motivation också varje gång en får bocka av ett mål!

3. Ta pauser

Precis som resten av kroppen, så behöver även hjärnan vila. 45/15-metoden är en bra balans och se då till att fylla på med energi, ta luft eller göra något annat som höjer din motivation. Tänk på att det många gånger handlar om hur ofta en pluggar och inte hur länge.

4. Se till att få ordentligt med sömn

Alla föredrar att plugga vid olika tider. Det kan vara tidigt på förmiddagen, mitt på dagen eller sent på kväll. Oavsett vilken tid du pluggar som bäst så är det viktigt att det inte går ut över din sömn, då detta är kroppens chans att få återhämta sig och processa allt du lärt dig.

5. Planera din tid – även de roliga sakerna!

Kanske det klyschigaste tipset, men också det som kan göra stor skillnad. Genom en god planering undviker du att det blir massor av stressplugg sista dagarna, men försäkrar dig även om att det finns tid över till annat.

Klicka här för att få ett gratis extratillfälle vid tecknande av veckovis tjänst med My Academy!

Ange namn, telefonnummer och vad du behöver hjälp med för att ta del av erbjudandet.

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag