Snart öppnas skolorna upp igen

Snart öppnas skolorna upp igen
01/06/2020 lmg

Snart öppnas skolorna upp igen

Sedan mars har gymnasieskolorna i Sverige varit nedstängda och har sedan dess tvingats bedrivit sin verksamhet online. Men snart öppnas skolorna upp igen och elever och lärare får återgå till en normal vardag igen. Redan den 15 juni kommer gymnasieskolorna öppna upp dörrarna.

Skälet till att skolorna öppnas är att man sett att barn upp till 19 år drabbas i mindre uträckning av coronaviruset. Enligt Johan Carlson på Folkhälsoinstitutet så är även smittspridningen på skolorna låg.

– De blir sällan allvarligt sjuka och smittar i väldigt liten omfattning andra. Vi har även sett liten smittspridning i skolmiljö. Vi anser därmed att vi inte kan motivera distansundervisning för gymnasieungdomar mer.

Hur undervisningen kommer se ut under juni är oklart. Terminen är ju snart slut. Det står dock klart att större folksamlingar fortsatt inte är tillåtet, så årets skolavslutningar lär bli de lugnaste i modern tid.

Läxhjälp skrev tidigare i våras om de utmaningar som dykt upp gällande betygssättning när nationella proven ställdes in.

 

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag