Ökad efterfrågan av pedagogisk barnpassning

Ökad efterfrågan av pedagogisk barnpassning
11/11/2019 lmg

Vad är egentligen pedagogisk barnpassning? Vi tog ett snack med Gabriell Gjerss, som är vd på Nanny by Tellus vars affärsidé är just att erbjuda pedagogisk barnpassning till småbarnsföräldrar.

Vad är pedagogisk barnpassning? 

– Pedagogisk barnpassning är vår nischade tjänst som är framtaget av specialpedagoger från förskolorna. Vi har tagit fram ett kompendium med roliga och lärorika lekar som kan utövas i hemmet utan några större hjälpmedel. Vi har valt att fokusera på områdena språk, matematik och natur och teknik. Tanken med att boka en pedagogisk barnvakt är främst att man ska kunna kombinera nytta med nöje. Alla barnvakter genomgår en kurs där man får lära sig att dokumentera utvecklingen vilket såklart är roligt både för familj och barnvakt. Vi betonar dock att vi inte jagar resultat utan syftet är primärt att barnvakt och barn ska ha roligt tillsammans, säger Gabriell Gjerss.

Innebär detta att ni konkurrerar med läxhjälpsföretag som Studybuddy och My Academy?

– Nej, en pedagogisk barnvakt är inget som konkurrerar med läxhjälp. Vi jobbar primärt med barn i åldrarna 1-5 år och syftet är som sagt att man ska ha roligt på lärorikt sätt. Den gemensamma nämnaren med läxhjälp är nog främst att vi båda jobbar med pedagogisk och engagerad personal, menar Gabriell.

När på året vill flest föräldrar ha hjälp?

– Vi har en ständig efterfrågan ifrån familjer som behöver hjälp med allt ifrån hämtning på förskola till passning i hemmet på kvällar och helger. Däremot märker man såklart av ett större behov under terminsstarten när många inser att de inte riktigt löst vardagspusslet som planerat, avslutar Gabriell.

 

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag