Därför vill allt fler familjer ha läxhjälp matte

Därför vill allt fler familjer ha läxhjälp matte
07/09/2020 lmg

Tusentals svenska elever tar hjälp av privata läxhjälpsföretag varje år för att förbättra sina betyg. De får hjälp med allt från historia, till naturvetenskap och språk. Vanligast är dock att man vill ha läxhjälp matte.

– Över hälften av alla elever och föräldrar som hör av sig till oss vill ha hjälp med matematik. Studiecoacher som är specialiserade på matte är minst sagt efterfrågade, säger Malcolm Thorburn, teamleader på My Academy.

Anledningen till att många föräldrar kontaktar My Academy angående läxhjälp matte är för att de själva saknar kunskapen att hjälpa till.
Det spelar ofta ingen roll om föräldern själv jobbar som ekonom eller själv haft bra betyg i matte. Oftast har ämneskunskapen glömts bort på vägen. Dessutom har studieplanerna förändrats med året.

– Våra studiecoacher är toppstudenter på universitet och har fortfarande ämneskunskaperna från högstadiet och gymnasiet när till hands.
Dessutom så är de pedagogiskt utbildade och är experter på att hjälpa yngre elever att förstå matematiska problem, säger Malcolm Thorburn, My Academy.

Eleverna som har läxhjälp matte går oftast i högstadiet eller gymnasiet. De vill ha hjälp med allt från algebra och sannolikhet till geometri. De flesta av My Academys elever träffar sin studiecoach varje vecka, antingen i hemmet eller online. Men en del vill endast ha intensiv hjälp inför till exempel ett nationellt prov.

Det finns flertalet privata företag som hjälper till med matematik.
Det finns också betalappar som kan användas för att få stöd i matten.

Här kan du läsa mer om Läxhjälp matte:

Studybuddy läxhjälp matte.

Har hjälpt elever med matematik sedan 2004. Grundades av några studenter på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

My Academy läxhjälp matte.

Har hjälpt elever med matematik sedan 2005. Samtliga studiecoacher är toppstudenter från något av Sveriges ledande universitet.

Formelblad matte

Bra att gå igenom inför till exempel nationella prov i matte.

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag