Gymnasieomvalet är nu öppet: Vi listar Stockholms bästa gymnasieskolor

Gymnasieomvalet är nu öppet: Vi listar Stockholms bästa gymnasieskolor
29/04/2019 lmg

Mellan den 17 april och 15 maj har alla niondeklassare chansen att ändra det preliminära gymnasieval som gjordes i februari.

Perioden kallas för ”omval” och innebär som namnet antyder en chans att ändra sin gymnasieansökan.

Max Henrikson, VD på läxhjälpsföretaget Studybuddy kommenterar omvalet

”Valet av gymnasium är det kanske viktigaste valet någonsin för en niondeklassare och det är inte alls ovanligt att man ändrar sig under vårkanten. De bästa solskenshistorierna är när en av våra elever under våren inser att slutbetygen faktiskt kommer överträffa vad hen trodde var möjligt i vintras och kan lägga till skolval som kändes orealistiska vid det primära skolvalet”

Nedan listar vi Stockholms bästa gymnasieskolor, baserat på antagningsbeskeden 2018 för naturvetenskaplig linje.

Skola Lägsta antagningspoäng Median
Kungsholmens Gymnasium 330 337,5
VRG Odenplan 330 337,7
Norra Real 325 335
Södra Latin 325 335
Östra Real 313 325
Blackeberg 310 325

 

Via Gymnasieantagningens hemsida kan man enkelt undersöka och jämföra vilka antagningsnivåer som gäller för respektive skola och program.

Studybuddy specialiserar sig på läxhjälp till niondeklassare och anställer utöver universitetsstudenter även gymnasister från ovan nämnda toppskolor.

Här kan man få läxhjälp av studybuddies från Stockholms bästa gymnasieskolor

”Vi ser fantastiska resultat när vi matchar elever i grundskolan med våra duktiga studybuddies som själva går i gymnasiet. Våra studybuddies har själva toppbetyg, men framförallt kan de relatera till pressen som infinner sig i slutet av nian för de elever som kämpar för att komma in på en specifik linje” säger Max Henrikson från Studybuddy.

De slutgiltiga antagningsbeskeden till gymnasieskolorna kommer i juli och baseras på vårens slutbetyg. Ännu finns goda chanser att studera upp betygen och gymnasieomvalet är öppet till den 15 maj.

Som en sista förberedelse inför nationella provet i matte är det också många elever som väljer att gå en intensivkurs med Matteakuten. I år hålls kursen på VRG Odenplan och bokas via Matteakuten.se. Kursdatumen för årskurs 9 är den 4 och 11 maj.

 

Foto: Jennifer Häst & Ponny

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag