Gymnasisten Henrik: Släpp mobilen!

Gymnasisten Henrik: Släpp mobilen!
22/05/2019 lmg

Hej Henrik Weimer. Du jobbar som coach på Studybuddy, inom vilka ämnen jobbar du idag?

– Jag hjälper främst till inom biologi, kemi och fysik. Men även inom matematik. Har valt de ämnena för att jag går tredje året på ett naturvetenskapligt program och har bra koll på dem. 

Du är både en ambitiös elev och studybuddy, har du några studietips till våra läsare?

Det skiljer sig åt i varje ämne lite. Men generellt är det viktigt att plugga intensivt och regelbundet. Med intensivt menar jag att man sätter sig ner i 30-55 min och verkligen fokuserar på ämnet (inga störande mobiler). I matematiken är det också viktigt att man förstår grunderna då matte är hierarkiskt (man bygger ytterligare kunskaper på tidigare).

Vad är det bästa med att jobba som studybuddy/studiecoach?

Det bästa med att vara studybuddy är att få se mina elever utvecklas och så småningom bil självständiga i deras studier. Sen är det kul att lära ut det jag har lärt mig också.

Tack Henrik, vi hoppas du får en fantastisk stundentfest! Och kom ihåg: Släpp mobilen!

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag