Juridikstudenten Marléne hjälper barn och ungdomar i Nacka att få högre betyg

Juridikstudenten Marléne hjälper barn och ungdomar i Nacka att få högre betyg
11/09/2019 lmg

Sommaren 2019 i Stockholm präglades av mycket sol, många nyöppnade uteserveringar och rekordmånga semesterfirande svenskar på hemmaplan. Parkerna och badplatserna runt om i Nacka har sällan varit så fullpackade av soldyrkande människor i alla åldrar.  Någon som dock har hållit sig inomhus stora delar av sommaren är den 25 åriga juriststudenten Marlène Forsgren från Nacka. Hon ägnat sin ledighet till att hjälpa barn ungdomar med studierna genom sin anställning på läx- och studiecoachningsföretaget My Academy.
– De flesta ungdomarna jag har hjälp har velat förbereda sig inför höstterminen, sen har jag även hjälpt en tjej som hade halkat efter i skolan på grund av sjukdom, säger Marlené…

Under sommaren har Marlène kontinuerligt hjälpt fem elever med skolarbetet. De flesta har velat ha hjälp med matematik, men även med svenska och franska. Men oavsett ämne så menar hon att det är inom studietekniken som hon kan bidra mest.
– När det kommer till studier så är struktur och rutiner allt. Har man bra och tydliga rutiner för sina studier så är väldigt mycket vunnet, säger Marlène

MarlèneForsgren har jobbat som studiecoach på My Academy sedan hon började studera på universitetet för drygt fem år sedan. Något hon har trivts med sedan dag ett.
– För mig som student så är det avslappnade att hjälpa andra med studierna. Då kan jag mentalt släppa mina egna studier och sätta mig in hundra procent i någon annans skolarbete. Dessutom är det intellektuellt stimulerande, säger Marlène, som menar att hon tack vare studiecoachningen upprätthåller kunskapen i de ämnena som hon hjälper elever med.

Nu är terminen igång och för många barn och ungdomar förknippas skolan med stress och resultatångest. Marlène menar att det i början av terminen är viktigt att sätta upp realistiska och tydliga mål, både vecko- och terminsvis.
– Med bra planering av studierna så blir resultatet bättre och man får mer tid över till annat som är kul i livet, avslutar Marlène.

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag