Laila Bagge:  ”Utan hjälpen från My Academy så hade inte sonen Liam kunnat satsa på att bli MMA-proffs.”

Laila Bagge:  ”Utan hjälpen från My Academy så hade inte sonen Liam kunnat satsa på att bli MMA-proffs.”
16/08/2019 lmg

Sedan flera år tillbaka så har Laila Bagge och 16 årige sonen Liam Pitts tagit hjälp av My Academy med läxhjälp och studiecoachning. Utöver studierna så utövar Liam kampsport på absolut elitnivå, i våras blev han svensk mästare i fristilsbrottning.

När Laila Bagge först kom i kontakt med My Academy så ville ha hjälp med sonen Liam Pitts matematik och spanska.

– Som förälder känner jag att jag inte behärskar alla ämnen i skolan. I synnerhet matematik som jag upplever blivit väldigt mycket svårare än är jag var ung. Dessutom så slutade det ofta med bråk när jag skulle hjälpa Liam med studierna, berättar Laila Bagge.

När kampsporten kom in i Liams liv blev pressen bara större. Utöver att klara studierna så skulle han även hinna med att träna sex dagar i veckan. Dessutom var han med i realityserien ”Lailaland” på TV3. En vardag som minst sagt kan klassas hektiskt. Trots detta så har Liam hittills lyckats klara studierna.

– Hjälpen från hjälpen från My Academy har varit oerhört viktig , annars hade det hade inte funkat.  Utan hjälpen från My Academy så hade inte Liam kunnat satsa på att bli elitidrottare. De har varit väldigt flexibla med tider och anpassat sig efter Liams träningstider, säger Laila Bagge.

Laila menar att ett godkänt studieresultat är en förutsättning för att Liam ska kunna uppnå sin stora dröm att bli elitidrottare. Om till exempel en skada skulle sätta stopp för karriären så måste Liam ha något annat än kampsport att satsa på. Klarar han skolan så har han möjlighet att studera vidare på någon högskola.

Om du vill följa Liams resa mot toppen så kan du följa honom här på Instagram.

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag