Läxexperten: Våga ta pauser i studierna!

Läxexperten: Våga ta pauser i studierna!
09/04/2019 lmg

Varje månad utser Studybuddy en av nästan 1000 lärare till månadens studybuddy. I utnämningen tar de hänsyn till flera aspekter, däribland feedback från elever, engagemang och uppnådda resultat.

Förra månadens studybuddy blev Jacob Rosén, 19 från Sollentuna. Här delar han med sig till Läxhjälp.com av sina bästa studietips:

1.  Jobba in en bra disciplin.
Var disciplinerad och bestäm en specifik dag och tid då du ska plugga, då blir det svårare att undvika eller skjuta upp viktiga studier.

2.  Ta pauser.
I de fall du sitter och pluggar väldigt länge kan det vara bra att också ta en paus. Disciplin är viktigt men det är heller inte bra att sitta stilla för länge. Att rensa huvudet lite kan ibland vara fördelaktigt.

3. Begränsa dig inte mentalt.
Givet att för höga förväntningar på en själv kan skapa onödig stress, så ska du samtidigt inte stämpla dig själv som talanglös inom ett visst ämne. Bara för att du fått sämre resultat tidigare så betyder det inte att framtiden kommer se likadan ut. Saker och ting kan förändras väldigt snabbt! Kan låta klyschigt, men våga tro på dig själv!

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag