Läxexpertens tips: Plugga mer, men gör det utanför hemmet.

Läxexpertens tips: Plugga mer, men gör det utanför hemmet.
26/06/2019 lmg

Talia Onen jobbar som studiecoach på Studybuddy. Hon hjälper kontinuerligt ungdomar att nå sina studiemål. Här delar hon med sig av tre bra studietips:

1 Plugga i intervaller och inte allt på en gång. Genom att plugga exempelvis 45 min och ta 10 min paus har fungerat bäst för mig för att kunna hålla mig koncentrerad under längre perioder och därmed effektivisera plugget.

2 Ta reda på planeringen och läs igenom det man kommer gå igenom på nästa lektion. Oftast vet lärarna vad man kommer göra under kommande lektion och det kan vara bra att ta reda på det för att förbereda sig inför det nya genomgången. Jag har upplevt att det känns enklare att förstå med denna tips om man tycker att genomgången går för fort. Men läs inte för mycket i förväg annars kan det göra att man blir mer förvirrad.

3 Hitta olika platser att plugga på. Att hitta olika platser att plugga på har gjort att jag har kunnat koncentrera mig på olika sätt. Genom att plugga hemma jag har upplevt att det är svårt att koncentrera mig under längre perioder, men samtidigt om man har varit i skolan hela dagen så är det enklare att plugga hemma. Förutom att plugga i skola och hemma pluggar jag också på bibliotek.

Tack Talia för tipsen!

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag