Läxhjälp Stockholm – ”Eleverna vill ha högre betyg här”

Läxhjälp Stockholm – ”Eleverna vill ha högre betyg här”
14/09/2020 lmg

Personlig läxhjälp är som absolut störst i Stockholm. Och det kanske inte är konstigt eftersom läxhjälpsföretagen Studybuddy och My Academy har sina säten i Stockholm. Här vill de flesta eleverna få hjälp med matematik 2a, matematik 2b eller matematik 3b. Men även med enklare matte, språk, NO, SO eller allmän läxhjälp Stockholm.

De som vill ha läxhjälp i Stockholm bor de flesta i Vasastan, Kungsholmen, Södermalm eller Östermalm. Men många bor även i Älvsjö, Bromma, Täby och Nacka. Det vill säga orter som generellt som har bra skolor. Det är också här som de oftast är mest press eleverna  att få höga betyg. Konkurrensen om platserna till  toppuniversiteten är hög. Likaså konkurrensen i klassrummen.

Även de flesta studiecoacherna som jobbar extra hjälp kommer från Stockholm och går på universitet som KTH, Karolinska Institutet eller Handelshögskolan. Dessa studiecoacher hjälp även elever runt om i landet med läxhjälp online. Priserna på läxhjälp  varierar från 365 kr/h till ca 500 kr/h beroende på läxhjälpens omfattning och elevens ålder. Näst störst efterfrågan av läxhjälp finns i Göteborg.

Läxhjälp i Stockholm – det här vill eleverna ha hjälp med:
 • Matematik:
  Matematik åk 1-6, Matematik åk 7-9, Matematik 1, Matematik 2, Matematik 3, Matematik 4-5,
 • Fysik:
  Fysik 1, Fysik 2
 • Kemi:
  Kemi 1, Kemi 2
 • NO:
  NO-ämnen Grundskolan
 • Språk:
  Engelska Grundskolan, Engelska Gymnasiet, Svenska Grundskolan, Svenska Gymnasiet, Spanska steg 1-2, Spanska steg 3-5, Franska steg 1-2, Franska steg 3-5, Tyska steg 1-2, Tyska steg 3-5

Utöver ämnena ovan så är det vanligt förekommande med allmän läxhjälp. Då fokuserar studiecoach och elev på studieteknik och motivation. Många gånger blir coachen lite av en mentor eller fadder. En äldre kompis och akademisk förebild. Studiecoacherna har både ämneskunskaperna och tekniken nära till  hands vilket gör att de kan komma med praktiska tips  om hur man lägger upp sina studie på bästa sätt och hur man kan sätta upp mål och delmål.

 

Här kan du se exempel på vilka studiecoacher på. My Academy som kan hjälp till med studierna i Vasastan.
Eller på Studybuddy som som kan hjälpa till med Matte 1. i Vasastan

Läxhjälp Stockholm

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag