Personlig läxhjälp eller läxhjälp-app? 

Personlig läxhjälp eller läxhjälp-app? 
14/04/2020 lmg

Personlig läxhjälp eller läxhjälp-app? 

Under pågående pandemi så har behovet av personlig läxhjälp online ökat avsevärt. Föräldrar och elever liksom studiecoacher har i stor utsträckning velat träffas online istället för i hemmet. Men plattformen för att bedriva personlig läxhjälp på nätet är långt ifrån ny.
Men vad är egentligen skillnaden mellan läxhjälp och ”läxhjälp”?

My Academy, var först med att lansera en onlinetjänst för läxhjälp för drygt fem år sedan. Och de hade redan från början en hög ambition att inte tumma på studiekvalitén. Kristian Hanson, en av grundarna till My Academy, berättar hur det gick till när de lanserade läxhjälp online år 2014.

– När vi skulle lansera My Academy Online så hämtade vi inspiration från företag som EF Språkresor och deras tjänst Englishtown som är världens största språkskola på nätet. Vi var fast beslutna om att tjänsten skulle ge eleverna minst lika bra utveckling som med läxhjälp i hemmet. Det har varit en lång process men vi upplever idag att både tjänsten och  kundernas tekniska mognad är så pass bra att den i princip är helt jämförbar med fysisk läxhjälp, säger Kristian Hanson

På  nyhetssajter och sociala medier ser man dagligen stora kampanjer från företag som erbjuder ”gratis” läxhjälp online.
Anders Jansson, marknadschef på My Academy, menar att det finns en begreppsförvirring i branschen som gör det svårt för barn och föräldrar att hitta rätt tjänst för just dem.

– Vi på My Academy erbjuder personlig hjälp online via vår onlineplattform, som är speciellt framtagen för läxhjälp, och alla våra studiecoacher är toppstudenter från ledande universitet. Majoriteten av eleverna höjer sina betyg i ett eller flera ämnen redan första terminen. Företag som aggressivt marknadsför ”gratis läxhjälp online” tillhandahåller snarare pedagogiska appar till barn, det vill säga ett utmärkt komplement till barnens vanliga mobilspel. Men långt ifrån personlig läxhjälp och studiecoachning, menar Anders Jansson

Kristian Hanson berättar att den personliga kontakten mellan elev och studiecoach är absolut avgörande för ett lyckat resultat.

– Vår läxhjälp online fungerar precis som läxhjälp i hemmet, elev och studiecoach går igenom ämnen och problem som syftar att främja elevens kunskapsnivå och nå uppsatta mål. Den enda skillnaden är att elev och studiecoach träffas över nätet och arbetar på vår onlineplattform som är speciellt framtagen för läxhjälp. Studiecoachens mentorskap och allmänt coachande förhållningssätt mot eleven är dock detsamma, vilket är fullt naturligt för en ungdom som är uppväxt framför en dator, avslutar Kristian.

Klicka här för att komma i kontakt med My Academy.

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag