Matteakuten: Intensivkursen som hjälper dig inför nationella provet.

Matteakuten: Intensivkursen som hjälper dig inför nationella provet.
23/04/2019 lmg
Hej Linus Lager, veteran och lärare på Matteakuten. Hur många år har du jobbat på Matteakuten?
Jag har jobbat på Matteakuten i 9 år även om jag inte har haft så många elever de senaste par åren. Jag har alltid tyckt att det är kul att lära ut matte.
Kan du berätta lite om vad Matteakutens intensivkurs egentligen är?
Det är en kort men effektiv kurs med målet att få ett så bra resultat som möjligt på nationella provet. Man blir indelad efter den nivå man är på så att takten ska passa alla. Under kursen så varvas teori, lärarledda uppgifter på tavlan och självräkning. Då grupperna oftast är ganska små har läraren mycket tid för varje elev.
Vi har alla typer av elever på kurserna, med alla möjliga målsättningar. En del kämpar för att klara godkänt medans andra har som mål att spika ett A.
Kör ni alltid i samband med de nationella proven?
Kurserna läggs alltid i samband med nationella proven, oftast 1 eller 2 veckor innan.
Hur pass förberedd blir man inför nationella provet efter en intensivkurs?
Det är delvis upptill en själv hur mycket kursen hjälper, men nästa alla brukar vara nöjda och känna att kursen ger mycket. Man hinner lära sig mer än man tror, och eftersom kurstillfället ligger såpass nära provet hinner man inte glömma allt heller!
 
Några korta tips inför nationella provet som du kan dela med dig av?
Några tips inför nationella är att disponera tiden väl, om du fastnar på en fråga så gå vidare. Du kan alltid gå tillbaks senare om det finns tid. Försök att alltid börja räkna eller skriva vad du tänker, ofta kan man få poäng även om man inte löser hela uppgiften. Använd poängsumman för att lista ut hur svår en uppgift borde vara och hur mycket tid som är rimligt att lägga på den. Tänk efter om svaret är rimligt, kontrollera uträkningen annars!

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag