Nationella Proven i matte: över 50% underkända 2018!

Nationella Proven i matte: över 50% underkända 2018!
25/03/2019 lmg
laxhjalp provresultat riksniva

Drygt hälften (50,2%) av alla gymnasister som skrev nationella provet i matte 2b våren 2018 blev underkända och i Stockholm är resultaten ännu värre, där 52,9% av alla gymnasister blev underkända i samma kurs. På Skolverkets hemsida kan ni ladda ner resultaten ända ner på skolnivå. 

Läxhjälp.com har kikat närmare på intensivkurser, ett allt vanligare fenomen bland gymnasieelever.

Matteakuten håller i maj, för 15e året på raken, sin kurs i matte inför nationella proven. I år håller man kurser i matte 1, 2, 3b, samt för årskurs 9.

Klicka här för att se hela kursutbudet och boka en plats på Matteakuten.se

Max Henrikson, som ansvarar för kursverksamheten är bekymrad över de bristande kunskaperna inom matematik:

”Ja resultaten är dessvärre bedrövliga. Som ni påpekar är det många som har problem med matte 2b, men faktum är att de undermåliga resultaten återfinns i alla mattekurser på alla nivåer. Redan i årskurs 9 ser vi att nästan 20% blir underkända och sen blir det bara värre i takt med att kurserna blir svårare”

Nationella proven i matte sticker ut i jämförelse med svenska och engelska genom att färre elever blir godkända i matte.

”För bästa resultat bör man sätta igång i tid och öva tillsammans med en kompis. Genom att bolla med en vän ökar inlärningen.  Har man de ekonomiska resurserna är såklart privat läxhjälp att föredra, men även om man är sent ute finns det hopp. Jag har pratat med föräldrar till kursdeltagarna i matteakuten 2018 och det var flera elever som lyckades få både A, B och C trots att de knappt trodde de skulle bli godkända tre veckor innan provet” säger Max Henrikson.

I skrivande stund är det under två månader till nationella proven i matte och det är alltså hög tid att börja träna. Nedan följer länkar med användbart material:

Provbank hos Matteboken.se

Kunskapsbank hos Studybuddy

Anmälan till Matteakuten

Nationella Proven i matte: över 50% underkända 2018!

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag