Läxhjälp tips – Din guide mot bättre betyg

Hitta läxhjälp, snabbt & enkelt.

En portal för läxhjälp och studieteknik

Läxhjälp.com är ett samarbete mellan branschledare inom studiecoachning och finns här för att sprida kunskap inom studieteknik, studiemotivation och studiecoachning generellt. Och en hel del generell studiehjälp.

Tillsammans har vi sedan 2004 hjälpt över 50 000 elever mot bättre betyg och ökad studiemotivation. Via läxhjälp.com samlar vi vår gemensamma kunskap under ett tak. Här hittar du tips och trix inom läxhjälp och studier. Det kan handla om studiehjälp online eller i hemmet. Läxhjälp.com är tänkt att vara inspiration till såväl lärare, elever och föräldrar. Vi ägs av A Plus Education Group som äger Studybuddy och My Academy, samt Hey Kiddo Barnvakt & Nanny

Samarbetspartners bakom läxhjälp.com

My Academy

My Academy Läxhjälp

My Academy var först ut att hjälpa elever med läxorna i Sverige och har ett starkt fokus på förbättrade resultat. Endast de bästa studenterna från de bästa universiteten anställs som studiecoacher. Alla studiecoacher utbildas i ”My Academy metoden”, som lägger vikt vid mål, studieteknik och uppföljning. My Academy finns i hela Sverige och erbjuder såväl traditionell läxhjälp och studiecoachning online via en egen plattform, specifikt framtagen för studiehjälp online.

Läs mer på www.myacademy.se

Studybuddy

Studybuddy Läxhjälp

Studybuddy grundades av KTH studenter och är störst i Stockholm. Studybuddy lägger extra fokus vid studieteknik och den personliga matchningen mellan studybuddy och elev. De anställda är toppstudenter från såväl gymnasium, som universitet och Studybuddy ser stora fördelar i att elev och studybuddy ligger nära i ålder. Den personliga kemin är extremt viktig för Studybuddy och föräldrar och elever kan dessutom själva bläddra och välja sin egen studybuddy på hemsidan.

Läs mer på www.studybuddy.se

Matteakuten

Matteakuten

Matteakuten är från början ett studentprojekt från KTH studenter som ville hjälpa yngre elever med matten. Matteakuten har bedrivit kursverksamhet inom mattematik sedan 2004 och kursverksamheten består av intensivkurser inför nationella proven i matte, samt repetitionskurser under sommaren. Matteakuten har många erfarna lärare som håller i kursen år efter år. Varje år lånar Matteakuten dessutom in de allra bästa lärarna från My Academy och Studybuddy till sin kursverksamhet.

Läs mer på www.matteakuten.se

 

Studieteknik och läxhjälp

På Läxhjälp.com hittar du tips och information om studieteknik. Här delar studiecoacher med sig av sina bästa tips inom allt från anteckningsteknik till förberedelse inför prov. Här kommer några konkreta tips inom studieteknik:

”Att plugga effektivt kan kännas lättare sagt än gjort, men med rätt knep sparar du inte bara tid utan kommer även märka att tiden du faktiskt lägger ned dessutom resulterar i mer kvalitativt plugg”

5 tips som effektivisera dina studier:

1. Ta bort alla distraktioner

För att plugga effektivt krävs det att du har fullt fokus. Se därför till att du sitter i en miljö som funkar för just dig, där du inte distraheras av annat. Känner du att det är svårt att hålla dig borta från telefonen, försök lägga ifrån dig den medan du pluggar. En behöver faktiskt inte vara tillgänglig 24/7!

2. Sätt upp konkreta mål

Här kan det handla om både kort- och långsiktiga mål. Var så konkret som möjligt med vad du vill uppnå med studierna, så blir det också betydligt lättare att se allt du lyckats uppnå. Det ger en alltid lite extra motivation också varje gång en får bocka av ett mål!

3. Ta pauser

Precis som resten av kroppen, så behöver även hjärnan vila. 45/15-metoden är en bra balans och se då till att fylla på med energi, ta luft eller göra något annat som höjer din motivation. Tänk på att det många gånger handlar om hur ofta en pluggar och inte hur länge.

4. Se till att få ordentligt med sömn

Alla föredrar att plugga vid olika tider. Det kan vara tidigt på förmiddagen, mitt på dagen eller sent på kväll. Oavsett vilken tid du pluggar som bäst så är det viktigt att det inte går ut över din sömn, då detta är kroppens chans att få återhämta sig och processa allt du lärt dig.

5. Planera din tid – även de roliga sakerna!

Kanske det klyschigaste tipset, men också det som kan göra stor skillnad. Genom en god planering undviker du att det blir massor av stressplugg sista dagarna, men försäkrar dig även om att det finns tid över till annat.

 

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag