Optikerstudenten Andy ser ljus på framtiden

Optikerstudenten Andy ser ljus på framtiden
03/06/2019 lmg

Optikerstudenten Andy Miao har jobbat som studybuddy under större delen av sin studietid. Han började efter studenten med alla gymnasiekurser färska i minnet. Under sina år som studiestöd har han hjälpt till mycket i matematik, men även brett i allt från högstadieämnen till att hjälpa en annan optikerstudent. Nu är han snart klar med sin utbildning och kommer att böra jobba som optiker efter sommaren. Därmed är hans tid på Studybuddy över. Vi satte oss ner för att prata om tiden som har varit.

Vad har du lärt dig i ditt arbete som studybuddy?
–Oj, mycket men framförallt pedagogiken och flexibiliteten. Alla människor är olika och pedagogiken måste läggas upp på olika sätt beroende på individen. Vissa elever har till exempel svårt att förstå logiken i matematik, då kan det vara bra att leka med fantasin och sätta in matten i sammanhang som blir mer lättförståeligt för eleven.

Hur har det fungerat att kombinera jobbet med dina egna studier?
Det har funkat bra. Att vara studybuddy är ett väldigt flexibelt jobb. Man kan enkelt styra vilka tider man vill jobba. Ibland kan det vara lite jobbigt att behöva åka kommunalt men det är värt, för jobbet är väldigt roligt!

Hur ser du på framtiden? Du kommer jobba som optiker i höst.
Studybuddy har förberett mig väl. Jag kommer att jobba som konsultoptiker, vilket innebär att jag kommer åka runt och jobba hos olika optiker. Det påminner lite som arbetet som studybuddy där man får uppleva många olika arbetsmiljöer och träffa nya människor.

Tack för pratstunden och stort lycka till i framtiden!

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag