Läxhjälp online under Corona-tider

Läxhjälp online under Corona-tider
24/03/2020 lmg

Läxhjälp online under Corona-tider

Nu har gymnasieskolorna varit stängda och omställningen har inneburit stora förändringar för Sveriges elever, från att ha trygghet i form av lokaler, klasskompisar och lärare på plats så kommer undervisningen att ske digitalt och du ska stanna i ditt hem en tid framöver. Vi pratade med studybuddien Evelyn Dahl om  läxhjälp online under Corona-tider.

Studenten Evelyn Dahl studerar redan gymnasiet på distans, så för henne är situationen inte en lika stor omställning. Förutom att hon studerar sitt sista år på naturprogrammet med samhällsinriktning så arbetar hon även extra med privat studiehjälp på Studybuddy. I vanliga fall träffar hon sina elever hemma hos dem, men som situationen ser ut nu kommer även dessa lektioner att ske online.

— Det är inte så jättestor skillnad egentligen, säger Evelyn, som nyligen hade sitt första onlinepass med en elev i 9.

–Det är bara viktigt att se till att eleven känner en delaktighet trots att vi inte sitter bredvid varandra. Som stöd ser jag till att fråga mycket och kommunicera med eleven så att man verkligen hänger med. Jag rekommenderar också att rita och anteckna själv så att man håller sig aktiv under passet – det funkar bra för mig i mina egna studier. Jag tycker också att det är viktigt att man har kameror på båda två så att man ser varandra och får bättre fokus, berättar Evelyn. Läxhjälp online

Vidare berättar Evelyn att det märks på hennes egna lärare i skolan vilka som är vana vid att ha undervisning digitalt och vilka som inte är det. Framförallt märks det vilka lärare som kan involvera en och inte bara håller en lektion som vanligt rakt upp och ner.

I dagens oroliga läge är det viktigt att försöka bibehålla ett studiefokus och inte låta utbildningen stanna av. Vi önskar alla distansstuderande elever lycka till med sina hemmastudier!

Här kan du läsa mer om priserna för läxhjälp online.

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag