Så klarar du Matte 4 på två månader – KTH-studenten Erik ger sina bästa tips

Så klarar du Matte 4 på två månader – KTH-studenten Erik ger sina bästa tips
08/03/2019 lmg
studiehjälp

Att läsa Matte 4 på två månader låter väldigt tufft, men det är något som alla kan klara av. Faktum är att en hög studietakt faktiskt kan bli din bästa vän i mattestudierna!

Matte handlar om att förstå ett koncept och sedan bygga vidare med det, vilket gör att liknelsen mellan just matte och att bygga hus passar så bra.

1. Repetera grundkoncept i förväg

När man bygger hus så är man alltid noga med att lägga en stabil grund som huset kan vila på. Detsamma gäller matten. Precis som multiplikation hänger ihop med addition så hänger integraler ihop med derivator! Så se till att cementera den äldre kunskapen och skapa en trygg plats att bygga på.

2. Rätt verktyg och förutsättningar

När grunden ligger klar är det dags att resa väggar och då behöver man bra verktyg och förutsättningar. Att bygga hus kan ta tid, särskilt när det är så många delar som ska på plats, delar som måste finnas kvar när nästa våning ska byggas. Av den anledningen bygger man lite varje dag och inte allt den sista veckan!

Men man måste se upp så att inte tar för lång tid. Om man låter bygget stå utan underhåll så kommer inte alla väggar stå upp när man återvänder och ska bygga vidare igen! Därför är det viktigt med bra rutiner och kontinuitet när man pluggar matte snabbt.

3. Vägledning

Ingen bygger ett hus helt själv. Hur bra man än jobbar på så kan det alltid komma upp problem som man inte vet hur man ska lösa. Så se till att ha nån du kan fråga om hjälp ifall du fastnar!

4. Matte är sjukt kul…

… när man förstår! Med bra grund, goda förutsättningar och vägledning så är matte det absolut roligaste ämnet jag vet! Då går det snabbt att lära sig!

Erik jobbar som studybuddy och undervisar i bland annat matte 4.  Erik är en av nästan 1000 studybuddies du kan välja mellan på Studybuddys hemsida. Klicka här för att välja din studybuddy!

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag