”Skaffa en kalender och strukturera din vardag”.

”Skaffa en kalender och strukturera din vardag”.
13/05/2019 lmg

Sara Jansson, har arbetat som studybuddy under sitt sista år i gymnasiet med strålande omdömen från de familjer hon hjälpt. Hon studerar teaterlinjen på Södra latin och tar hjälp av sin kreativitet för att göra skolarbetet roligare. Efter studenten är planen att läsa vidare till socionom, troligen i Lund. Sara har hjälpt elever på högstadienivå att nå sina mål i skolan.
Nedan delar hon med sig av sina bästa studietips!

1. Planera! Det är det absolut viktigaste. Skaffa en kalender och strukturera din vardag. Då vet du när du har tid att hitta på något och när du måste sätta dig med plugg

2. Peppa dig själv. Om man inte tycker att man själv är bra är det svårt att lyckas med skolarbete. Att inte tro på sig själv blir ett hinder som man måste jobba med. Ställ dig framför spegeln och ge dig en klapp på axeln. Jag har sparat vissa av mina gamla prov och uppgifter som jag själv tycker är bra (oavsett betyg) i en mapp som jag tar upp och läser ibland för att påminna mig själv om att jag kan!

3. Hitta saker som funkar för dig! Att plugga effektivt är individuellt och därför handlar mycket om att känna efter vad du lär dig bäst av. För mig funkar till exempel att skriva med papper och penna och inte använda datorn. Kanske funkar att lyssna på musik och använda datorn för någon annan. Man får helt enkelt prova sig fram, huvudsaken är ju att man lär sig något.

 

 

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag