SO-coachen Katie tipsar: ”Diskutera frågor med både insatta och mindre insatta personer.

SO-coachen Katie tipsar: ”Diskutera frågor med både insatta och mindre insatta personer.
06/05/2019 lmg

Katie Harvey är studybuddy inom de samhällsorienterande ämnena (SO), vilket innebär geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap. Vi tog ett snack med henne om ”resonerande lärande”.

Många ungdomar upplever det som svårt, och ibland tråkigt, med de samhällsorienterade ämnena, har du några tips vad man som elev kan göra för att bli bättre?

– Jag tror att det bästa sättet att bli bättre på SO-ämnena är genom att diskutera SO-frågor med andra, både insatta och mindre insatta personer. På det sättet kan du få en mer nyanserad bild av omvärlden, och det är just det som dessa ämnen grundar sig i.

Hur kommer det sig att du just valt att undervisa inom just SO? 

– En av de roligaste sakerna jag vet är att diskutera samhällsfrågor och historiska skeenden, och detta är också ett av de bästa sätten att lära sig om just dessa ämnen. Jag vill kunna ge eleverna nya perspektiv och få dem att resonera kring saker som de kanske inte hade tänkt på genom att diskutera SO-frågor med dem.

Vad är det bästa med att vara studiecoach inom SO (geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap)?

– Oftast tycker eleverna att det ämnet som de har svårt för är tråkigt, men som studiecoach kan man få dem att bli mer intresserade i ämnet genom att göra det enklare för dem. Jag brinner verkligen för de ämnen jag lär ut, och det vill jag att alla ska göra! 

Är du intresserad av att få hjälp med SO av Katie eller någon av hennes kollegor på Studybuddy? Läs mer här.

 

 

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag