Studybuddy erbjuder gratis läxhjälp online för pensionärer!

Studybuddy erbjuder gratis läxhjälp online för pensionärer!
29/04/2020 lmg

Studybuddy erbjuder gratis läxhjälp online för pensionärer!

Kan gratis läxhjälp online pigga upp Sveriges pensionärer ? Närmare 1,6 miljoner äldre sitter isolerade i sina bostäder i Sverige pga. Covid-19. Många av dem saknar helt mänsklig kontakt och intellektuell stimulans. Samtidigt besitter Studybuddy ett stort intellektuellt kapital bestående av tusentals anställda läxhjälpare. Därför har de sjösatt projektet: Studybuddy Senior – Läxhjälp för pensionärer.

Hittills har närmare 40 studybuddies erbjudit sig att ideellt utmana en pensionär med hjälp till Studybuddys läxhjälpsportal. Där har de också tillgång till ett digitalt bibliotek bestående av allt från traditionellt studiematerial till schack och korsord.

Studybuddy har tidigare erbjudit sin mjukvaran till Läxhjälp online kostnadsfritt till Sveriges alla lärare.

Studybuddy och pensionär träffas online, via deras onlineplattform som är särskilt utformad för just läxhjälp. Ljud, bild och digitalt anteckningsblock för att imitera fysisk hjälp. Plattformen är enkelt utformad så att den lätt kan användas även av personer som inte är experter på datorer. Dessutom kan studybuddien dela sin skärm så pensionären i praktiken endast behöver kicka på en länk för att komma igång med Studybuddy Senior.

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag