”Läxhjälpare” – Världens bästa extrajobb?

”Läxhjälpare” – Världens bästa extrajobb?
25/04/2019 lmg

Gymnasiet är en utvecklande tid minst sagt. Du har själv fått välja vilket område du vill läsa vidare inom, du får helt nya klasskompisar och du får börja ta mer eget ansvar. För många är detta också en tid när man  skaffar sitt första extrajobb.

Jonas Lindqvist arbetar som rekryteringsansvarig på läxhjälpsföretaget Studybuddy, vars anställda till stor del består av gymnasiestudenter.

– För många är det deras allra första arbetsintervju. Jag är väldigt imponerad av alla drivna gymnasiestudenter som söker sig till oss. En del är nervösa, men det har jag full förståelse för och mitt mål som rekryterare är att den sökande ska känna sig avslappnad och få chansen att göra sitt bästa, säger Jonas

För att arbeta som studybuddy ska du som minst gå på andra året i gymnasiet samt kunna undervisa i ämnen på högstadienivå.

– Det är ett väldigt lämpligt extrajobb för dig som går i gymnasiet just eftersom det är så pass flexibelt. Dessutom är det lärorikt att hjälpa andra och samtidigt repetera sina egna kunskaper. Våra studybuddies är verkligen förebilder och deras studieglädje smittar av sig på eleven, menar Jonas Lindqvist.

Alma Karlsson arbetade som studybuddy under gymnasietiden.

– Det funkade superbra. Det var flexibelt med tider och mina elever bodde i närområden så det blev även smidigt att ta sig. Det var också väldigt nyttigt att återigen gå igenom grunderna i de ämnen jag själv studerade.  Slutligen gjorde det att jag kunde fokusera bättre på mina egna studier. säger Alma, som efter ett utbytesår i Spanien finns chans att repetera sina spanska som studybuddy åt andra i ämnet. 

Är du själv intresserad? Gå in på studybuddy.se och skicka in en ansökan!

Vill du ha läxhjälp?

Få prisförslag